De fleste danskere er velvidende om, at søvn er et essentielt aspekt – og endda en forudsætning – for en hverdag, der hænger sammen. Uden en god søvn, så bliver man træt, uoplagt og ude af trit med hverdagens daglige gøremål. At have svært ved at falde i søvn er aldeles frustrerende og kan have negativ indflydelse på den generelle livskvalitet. Selvom mange danskere godt ved at søvnen er så vigtig, er der desværre alt for få der aktivt gør noget ved det.

Mange har så travlt i hverdagen, at de forsøger at klemme så mange vågne timer ind i døgnet, på bekostning af timer med søvn. Dette kan give mere produktivitet på den korte bane, men ikke på den lange bane. Hvis man derimod investerer i en bedre søvn, så vil ens livslange produktivitet og overskud stige markant. Det gavner dermed at være fremsynet og sammensætte et liv, hvor søvnen kan være et kerneelement.

Den rigtige seng er nøglen til god søvn

Det kan ikke komme bag på nogen at sengen er det vigtigste element til den gode søvn. Det er også derfor, at man kalder sengen for det vigtigste møbel i huset. Når mange skal vælge en seng, som er af god kvalitet, vil det typisk være en kontinentalseng som springer i øjnene. Denne type senge er nemlig produceret med stor fokus på kvalitet og sans for de konstruktionsmæssige forskelle, som i sandhed gør en forskel for søvnen. Denne type senge har flere lag end normale typer af senge og er generelt højere.

Ved valg af en kontinentalseng er det dog også vigtigt at vælge den rigtige størrelse. Skal det være en 180×200 kontinentalseng eller skal det være noget helt andet? Det er nemlig ikke kun typen af seng som betyder noget, men også om man har nok plads til at brede sig ud. Hvis man ender med at ligge for klemt i sengen, vil det nemlig påvirke søvnen negativt. Det vil overraske mange, hvor meget man egentlig bevæger sig, mens man sover. Især under nætter, hvor man har livlige drømme. Derfor er det vigtigt at sengen også kan rumme disse situationer, så man ikke har følelsen af at man konstant er ved at falde ud af sengen i løbet af natten. Det er svært at forudsige størrelsen, så det kan være en god idé at tage en, der er lidt større end man først ville tro er tilstrækkeligt.